Tinker Tots - Tinker Labs

Најдобра програма за најдобар почеток

За деца од предшколска возраст од 4 – 6 години
Tinker-Tots
home-1_section_01_1

TINKER TOTS

Tinker Tots е програма наменета за деца од предшколска возраст од 4 – 6 години. Преку оваа програма ги воведуваме децата во магичниот свет на науката и технологијата, на возбудлив и забавен начин, преку посебни техники и методи. Секоја недела обучените и сертифицирани учители ги воведуваат во нова тема од најразлични области од СТЕАМ спектарот ( математика, биологија, астрономија, физика, хемија, инжинерство и технологија), притоа водејќи ги низ процесот на истражување, експериментирање и анализирање. Книгите во оваа програма ги следат приказните на Мари, љубопитно и креативно девојче кое ја користи секоја прилика да го истражи светот во и надвор од нејзиниот дом.

КНИГИ

TINKER TOTS

ХЕМИЈА
ФИЗИКА
БИОЛОГИЈА
ЕКОЛОГИЈА
АСТРОНОМИЈА
ИНЖИНЕРСТВО
ЕКОЛОГИЈА
МАТЕМАТИКА

TINKER TOTS PLUS – продолжителна програма за деца од 4 – 6 години

По успешното завршување на првата година од програмата Tinker Tots, препорачуваме учениците да го продолжат своето образование во Tinker Tots Plus. Втората наставна програма содржи доста повеќе материјал и навлегува подлабоко во прашањата на темите презентирани во првата година.

TotsPlus-book-logo-300x300